Di sebalik black out

::BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM::


Sebentar tadi kami diuji dengan black outnye elektrik buat beberapa ketika. Perasaan saya pula terus diserbu oleh 1001 rasa yang bercampur baur. Untuk stabilkan diri, otak dan hati saya bekerjasama cuba bermuhasabah diri dengan pantas. Hasilnya:-

1)      Allah Taala sedang menegur perbuatan saya kerana melengah2kan masa untuk study, walhal malam esok nak exam dah. Mulanya gelabah juga, kerana saya sudah merancang untuk mulakan murajaah malam ni. Jadi siang tadi saya dahulukan kerja laen dulu yang kurang penting. Selepas bermuhasabah, saya terus susun strategi laen untuk menangani masalah ni, iaitu tidur terus lepas isya’ dan bangun seawal 3pagi untuk qiyam dan murajaah.

2)      Saya juga teringat tak dapatlah minum air panas malam ni. Sementelahan saya memang sedang lapar, jadi air panas tu untuk dicicah bersama biskut. Tapi bila black out terpaksa la tukar rancangan kepada minum air suam, GTC kot. Dan ttiba teringat, eh…sayakan ada kismis, sian dia…lama tak makan.

Alamak… Seperti sebelum ni, malas datang dh.. terpaksa  stop takat ni je.

asiah, taman ilmu dan budi, gombak

14 zulkaedah 1430

11pm

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s